Начин на приготвяне
Замесих средно твърдо тесто. Оставих го да втаса на топло, покрито с кърпа. Втасалото тесто разделих на две, като едната част е по-голяма. От по-голямата топка разточих 4 обли кори.
Намазах ги с масло и подредих една върху друга. Разрязах на 12 триъгълника, като се започва от центъра, но до края на кръга трябва да остане неразрязана част.
През едно се режат по средата, неразрязаните се промушват отдолу нагоре, а на разрязаните се промушва върха им отдолу нагоре, за да се получи листенцето. Под листенцата, които са средата на питата поставям обла кора или другият вариант е да се навие руло.
От тесто за декорация изрязах букви и ги поставих, след като я намазах с жълтък и мляко. Оставих питката да втаса на топло и после изпекох в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути.