Начин на приготвяне
Смесваме в брашното сухата мая, сол, захар, олио. Добавяме прясното мляко, водата и леко разбитите яйца.
Замесваме средно меко тесто и оставяме 40 мин. да втаса.
Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник, който се намазва с олио и се поръсва със сирене.
Така приготвените платки навийте на рула.
В намаслена тава, застлана с хартия за печене, подредете отрязаните краища.
Нарежете на триъгълници останалото, подредете ги по края на тавата, като едно, трябва да е с връх навън, а следващо - да е с връх навътре.
Разбийте един жълтък с малко олио и намажете погачата. Сложете я да се изпече в загряна на 170 градуса фурна за 40 минути - до златиста коричка.
Извадете я, намажете я с краве масло и покрийте с кърпа, за да омекне.
Новогодишната погача е готова.
Коментари