Начин на приготвяне
Измийте пилето и го сложете в тава.
Сложете в купа чесъна и го счукайте, добавете сол, черен пипер и останалите подправки.
Разбъркайте и сложете маслото. С лъжица или бъркалка разбъркайте добре сместа, сложете меда и сока на един портокал.
С част от тази смес натъркайте пилето от всички страни, като сложите малко и в отвора на пилето. Останалата част заделете настрана.
Сипете в тавата при пилето чаша вода със сока на другия портокал и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете тавата във фурната на 170 градуса и печете пилето 1 час.
Извадете тавата, махнете фолиото. Намажете пилето отново с останалата отделена част от маринатата, ако е необходимо долейте малко вода и допечете на същите градуси още 25-20 минути до червеникаво-кафява кожа на пилето.
Коментари