Начин на приготвяне
Тестото:Към брашното с бакпулвера се прибавят водата и зехтинът и се замесва тесто, което не трябва да лепне. Прибавят се сухи подправки. Оставя се настрана докато се подготвят другите съставки.
Разстила се тестото на много тънък слой в тава, върху хартия за печене. Намазва се с маслинова паста и доматения сос, подреждат се нарязаните предварително на кръгчета чушки и лук, поръсва се с царевичка по желание, може да добавите и още зеленчуци.
След това пицата се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса, пече се около 20 минути, след което се поставя и слънчогледовата смес. Пицата се връща отново във фурната и се пече до готовност.
Забележка: Слънчогледовата глазура се прави като се разбиват с пасатор 1/2 ч.ч суров слънчоглед, накиснат за 1 час, 1/2 изстискан лимон, кафява захар, хималайска сол, оцет, зехтин, черен пипер.
Коментари