Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Веган пица Пеперони

Веган пица Пеперони

Веган пица Пеперони1 / 2
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • подправки - на вкус (риган, босилек или чубрица)
  • доматено пюре - може да си направите сами, като настържете един среден домат и го сварите леко с малко мазнина и подправки
  • маслинова паста - или маслинки
  • царевица
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава нарязана на кръгчета
  • чубрица
  • слънчогледова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото:Към брашното с бакпулвера се прибавят водата и зехтинът и се замесва тесто, което не трябва да лепне. Прибавят се сухи подправки. Оставя се настрана докато се подготвят другите съставки.

Разстила се тестото на много тънък слой в тава, върху хартия за печене. Намазва се с маслинова паста и доматения сос, подреждат се нарязаните предварително на кръгчета чушки и лук, поръсва се с царевичка по желание, може да добавите и още зеленчуци.

След това пицата се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса, пече се около 20 минути, след което се поставя и слънчогледовата смес. Пицата се връща отново във фурната и се пече до готовност.

Забележка: Слънчогледовата глазура се прави като се разбиват с пасатор 1/2 ч.ч суров слънчоглед, накиснат за 1 час, 1/2 изстискан лимон, кафява захар, хималайска сол, оцет, зехтин, черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#165379
Потребител#165379
Вместо слънчогледовата глазура може да се използва и тофу или вегански кашкавал
09.01.2017 20:48