Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Солени гръцки бухти

Солени гръцки бухти

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Солени гръцки бухти
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
22
"Денят започва едва когато си изял поне половин дузина солени гръцки бухти"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г + още малко за омесването
  • кисело мляко - 150 мл
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 к.л.
  • сол - 1 ч.л., равна
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • маково семе - 1 с.л. по желание
  • олио - растителна мазнина за пържене
  • сирене - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме брашното, към което прибавяме сухите съставки - сол, захар, мая, маково семе или смлян на прах риган и настъргания на ситно кашкавал.

В друга купа разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко, смесено със содата.

Смесваме сухите и течните продукти, като замесваме меко тесто.

Покриваме купата със стреч фолио и оставяме тестото да почине за около половин час в топло помещение.

Работим върху набрашнен плот.

Разточваме от тестото кора с дебелина от около 1 см. Използвам кръгъл ринг или чаша, ако не разполагате с такъв.

Изпържваме бухтите в съд с нагорещена мазнина до зачервяване.

От тестото се получават около 20 -22 бухтички. Броят им зависи от големината на формата им.

В средата на всяка пухкавелка се получава малка кухина. В нея поставяме по парченце-две от сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: