Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен хляб със семена

Лесен хляб със семена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лесен хляб със семена
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Нужно ви е само малко време и желание, за да слагате на трапезата си всеки ден домашно приготвен хляб, като този"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • вода - 300 мл топла
  • мая - 15 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • семена - 3 с.л. смес от сусам, ленено семе и слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Добавете зехтина, солта, семената (смлени) и брашното. Разбъркайте много добре с лъжица (трябва да е лепкаво).

Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене. Изсипете тестото и оставете да втаса, докато утрои обема си.

По желание може да поръсите с още семена. Печете на 200 градуса около 30 минути или до готовност.

Оставете хляба да се охлади и нарежете на филийки.

Лесният хляб със семена е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: