Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пълнозърнест хляб със семена за домашна хлебопекарна

Пълнозърнест хляб със семена за домашна хлебопекарна

Kamelia IvanovaKamelia Ivanova
Новак
4185
Пълнозърнест хляб със семена за домашна хлебопекарна
Снимка: Kamelia Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Натискате копчето и скоро цялата къща ще ухае прекрасно на домашен топъл току-що изпечен хляб!"

Необходими Продукти

  • вода - 260 мл
  • олио - 4 с.л. или зехтин
  • сол - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 400 г по избор
  • мая - 7 г жива
  • семена - по 1 с.л. слънчогледово, тиквено, конопено, маково, сусамено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете продуктите в хлебопекарната по реда на списъка (вода, олио, захар, сол, брашно, натрошена мая). Сложете контейнера със сместа във хлебопекарната и я настройте както следва:

>програмата за френски хляб (при мен програма 2 FRENCH);

>цвят DARK за хрупкава и по-тъмна коричка;

>размер LARGE (при мен за голям хляб 750 г);

>натискате START бутона;

>след като първото месене на тестото приключи добавете миска със семена.

Когато хлябът се изпече, цялата къща ще ухае прекрасно на домашен топъл току-що готов хляб! Коричката му е неустоима, а съчетанието му със семена има невероятен вкус!

Най-хубавото на хлебопекарната е, че можете да си направите хляб с отложен старт - няма по-хубаво от това да се събудиш сутринта и да имаш топъл пресен хляб за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: