Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз и лесен хляб

Бърз и лесен хляб

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бърз и лесен хляб
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Домашният хляб е на почит във всеки дом, затова той трябва да се приготвя бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта в него, разбъркайте.

В купа налейте топлата вода и натрошете маята в нея. Добавете захарта и бъркайте, докато се разтворят. На етапи прибавяйте от брашното и бъркайте, докато е възможно, с дървена лъжица.

Замесете меко и еластично тесто за около 5 минути месене.

Намажете тавичка с олио и поставете оформеното тесто в нея, намажете тестото с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 50 градуса фурна.

Оставете тестото да удвои обема си - от топлината във фурната това става за 40-50 минути.

След което увеличете градусите на фурната на 220 и изпечете хляба за около 30-35 минути до апетитна коричка. Когато добие тази коричка, покрийте хляба с фолио, за да не се препече.

Готовия бърз и лесен хляб извадете от фурната и напръскайте с вода, завийте с фолиото за 10 минути да се задуши, след което извадете хляба от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: