Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете солта в него, разбъркайте.
В купа налейте топлата вода и натрошете маята в нея. Добавете захарта и бъркайте, докато се разтворят. На етапи прибавяйте от брашното и бъркайте, докато е възможно, с дървена лъжица.
Замесете меко и еластично тесто за около 5 минути месене.
Намажете тавичка с олио и поставете оформеното тесто в нея, намажете тестото с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 50 градуса фурна.
Оставете тестото да удвои обема си - от топлината във фурната това става за 40-50 минути.
След което увеличете градусите на фурната на 220 и изпечете хляба за около 30-35 минути до апетитна коричка. Когато добие тази коричка, покрийте хляба с фолио, за да не се препече.
Готовия бърз и лесен хляб извадете от фурната и напръскайте с вода, завийте с фолиото за 10 минути да се задуши, след което извадете хляба от тавата.