Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с орехи и кокос

Баклава с орехи и кокос

Ro ZiRo Zi
Новак
3318785
Баклава с орехи и кокос
Снимка: Ro Zi
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
9
"Изядохме само почти цялата баклава, за да сме напълно сигурни, че именно това е нашата любима баклава"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 125 г разтопено
  • орехи - 200 г смлени
  • кокос - 50 г
  • За сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете корите наполовина, всяка една кора съберете в средата като пеперудка и съберете краищата ѝ.

В долната част сложете по 1 ч.л. кокос и същото количество орехи и завийте към горния край, загърнете, за да се получи мидичка.

Подредете мидичките в тава, залейте ги с разтопено масло и печете на 170 градуса до получаване на златист цвят.

Вече готовата баклава се залива още докато е топла със студен сироп, приготвен от водата, захарта и лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Леле Роси ,чудесни са тези баклавички ,направо се окапах :)))
21.09.2016 18:11
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Добре дошла, Росе, драго ми е да те видя тук :) Баклавичките както винаги са чудесни :)
21.09.2016 16:24
2
1
Покажи всички подкоментари