Турски катми

Ro ZiRo Zi
Новак
3318785
Турски катми
Снимка: Мария Доева
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако и вашето семейство обожава катмите, препоръчваме ви от сърце тази рецепта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • суха мая - 1 пакетче
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват, сместа става като гъста боза.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин.

След това в намаслен и нагорещен тиган се сипва по 1 черпак и се изпича до златисто от двете страни.

Вече готовите катми се мажат с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Много вкусни
20.03.2023 11:22
1
Ella Alanova
Ella Alanova
И аз добавих вода, гъстичка стана сместа. А може би трябва да е гъста.., няма повече информация от автора
16.06.2018 12:01
Elena Kostadinova-Stojano
Elena Kostadinova-Stojano
Станаха мнооогоооо вкусни
03.05.2017 19:11
Caseopea
Caseopea
Моята баба правеше специално повече за да останат. На другият ден ги заливаше в една тавичка с горещо подсладено прясно мляко и ги покриваше за да се задушат. Обожавах ги. Сега е време да изненадам моите мъже с нещо вкусно от моето детство. Благодаря за рецептата.
01.05.2017 09:53
3
Elena Kostadinova-Stojano
Elena Kostadinova-Stojano
И при мен се получи много гъста смес,сега втасват,да видим ,какво ще се получи
18.03.2017 09:00
1
Карина Жекова
Карина Жекова
На мен сместа ми се получи доста гъста, наложи ми се да добавям още вода. Иначе станаха много вкусни катмите!
12.03.2017 23:47
1