Пица Цвете

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
22/09/2016
"Не цвете, а истински букет от вкусове и аромати ви очаква на масата "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 250
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтворете маята в половината мляко, добавете захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Покрийте с кърпа и оставете да втаса. Към шупналата квас прибавете останалите продукти и омесете меко тесто. Сложете тестото в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Нарежете продуктите за плънката без кренвиршите. Разточете тестото на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете (тавата е 36 см, значи около 40 см). В края на кората наредете целите кренвирши. Внимателно ги обвийте и нарежете на парчета (около 1 см). Вземете едно парче и го обърнете навън, следващото навътре - така, докато подредите цялата окръжност.

Средата намажете с доматено пюре, поръсете с подправки по избор. Разпределете продуктите за плънката, като завършите с настърган кашкавал. Оставете пицата да почини за трийсетина минути. Намажете краищата с разбито яйце и печете на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар