Начин на приготвяне
Загряваме половината количество мляко, добавяме захарта и бъркаме, докато се разтвори, след което се долива останалото мляко. Сместа трябва да е топла, но не гореща. Прибавя се маята, разбърква се хубаво и се оставя да шупне.
Брашното и солта се смесват, прибавя се маята с млякото и разтопеното масло. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса. Тестото се разточва върху набрашнен плот на правоъгълна кора, която се разрязва на три широки ленти.
За плънката затопляме млякото със захарта и маслото. Накрая добавяме кокосовите стърготини. Аз лично това го правя на око и опитвам, докато ми допадне. Трябва да стане лепкава каша.
С изстиналата каша се намазват лентите тесто, прегъват се на две и се усукват. Пекат се на 180 градуса до златисто. По желание могат да се поръсят с още захар преди печене.
Коментари