Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли с пълнеж от яйца и сирене

Кифли с пълнеж от яйца и сирене

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
23/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Ако имаше класация за най-вкусни кифлички, тези щяха да са в топ три!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч
  • мая - 1/3 кубче
  • сол - 1/2 ч.л
  • захар - 1/2 ч.ч
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 125 мл.
  • олио - 50 мл.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • олио - 1 ч.л за намазването
  • яйца - 1 бр. малко за пълнеж
  • сирене - 90 г за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче прясна мая, заедно със захарта и разбъркваме. Трябва маята и захарта хубаво да се размие. Пресяваме брашното със сито в дълбок съд.

В брашното си правим кладенче и в него слагаме 1 яйце, сол, олиото, прясното мляко със захарта и маята. Замесваме тестото и го оставяме да втаса за 40 мин. Покриваме на топло. След като вече е оголемило обема си тестото го делим на 10 части. От частите с ръце оформяме топки с равни размери.

Набрашняваме си масата на която ще оформяме кифлите. Всяка от топките я точим с точилка на елипса, на единият и край трябва да е по издължен.В купа си разбиваме едното яйце и вътре слагаме около 90 г сирене натрошено. С лъжица си слагаме от сместа за пълнежа в издължената част на кифлите, а в по - широката правим по две резки, като върха им да гледа към издължената част. Навиваме кифлите от тясната към широката част.

Нареждаме кифлите в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга, защото допълнително ще са надуят при втасването. Оставяме кифлите да втасат 20 мин. Разбиваме си 1 жълтък и 1 ч.л. олио в малък съд и с помощ на четка мажем кифлите след ката втасат. Печем ги на 180 градуса в загрята фурна до приятен цвят и след като се изпекат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: