Начин на приготвяне
Натрошава се маята в хладката вода със захарта, разбърква се и оставяме да шупне Пресява се брашното, сипваме маята, топло прясно мляко, олио, сол и яйцата.
Отделя се едното яйце за намазване отгоре и за потапяне на топчетата. Замесва се средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Готовото тесто се разделя на 6 части.
Пет от тях се разточват на елипса и с нож се нарязват от едната страна като гребен на ленти по 1 см. Намазва се с разтопено масло и навиваме на руло, а то се навива на охлюв. Така се оформят и останалите форми. Нареждат се върху хартия за печене в тава.
Последното тесто се оформя на топчета като орех и се топят в разбит белтък на отделеното яйце. Овалват се в микс от семена и се слагат в средата на питката Намазва се с жълтъка от яйцето цялата питка. Печем в загрята фурна 170 градуса до готовност.