Начин на приготвяне
Активирайте маята в 100 мл от топлото прясно мляко със захарта и малко брашно.
Задължително пресейте брашното, питката да стане бухнала и много въздушна.
Замесете средно твърдо тесто, намажете с олио и покрийте с фолио да втасва. От това тесто можете да оформите няколко малки питки, а може и една, но ще бъде голяма.
За всяка питка трябва да разделите тестото на две части, на едната сложете нарязан кашкавал, гъби и маслини, поръсете с чубрицата и шарената сол.
С втората част покрийте питката и подпъхнете краищата отдолу. Оставете да втаса, след което намажете с жълтък, разбит с малко мляко и олио.
Поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса до златисто.
Питка със семена и ароматна плънка е готова.