Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Шаран на фурна - плакия

Шаран на фурна - плакия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шаран на фурна - плакия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Елате и вижте как се готви най-вкусният шаран на фурна - плакия! Хапнете и споделете с приятели"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 шаран (около 1 кг)
  • мазнина - 1/2 ч.ч. + 5 с.л.
  • лук - 4 - 5 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 3 - 4 настъргани
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана, измийте го, нарежете го на порции и го посолете. Накълцайте на филийки лука и го запържете в 1/2 ч.ч. олио. Прибавете брашното и също го запържете.

След това сипете настърганите домати и щом сокът от тях поизври, долейте гореща вода, за да получите умерено гъст сос.

Овкусете соса със сол, черен пипер и дафинов лист. Прехвърлете в тава, подредете рибата отгоре, като помежду им сложите резени домат или моркови.

Полейте шарана с 5 с.л. олио и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

xxx
xxx
5 от 5 гласа!!!
25.02.2013 10:26
4