Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кайма в листа от лапад

Сарми с кайма в листа от лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сарми с кайма в листа от лапад
Снимка: Росица
1 / 2
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лапад - 200 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 50 г
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • копър
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се задушава в малко олио. Добавят се оризът, нарязаните на дребно домати и сол на вкус.

Подправя се ястието с червен пипер и се долива малко гореща вода. Когато оризът набъбне и поеме водата се прибавят каймата, черният пипер, наситненият магданоз, джоджен и копър.

Лападът се попарва в подсолена гореща вода. Правят се сармички, като във всеки лист се слага от плънката.

Подреждат се в тенджера и се варят на слаб котлон.За заливка се прави застройка от киселото мляко, яйцата и брашното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: