Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от лапад с кайма

Сарми от лапад с кайма

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Сарми от лапад с кайма
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
145 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • лапад - 60 листа
  • ориз - 1 купа
  • лук - 1 глава
  • кайма - 125 г
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и му се махат жилките. Попарват се с гореща вода, за да омекнат.

В тиган се пържи лукът, добавя се каймата и се бърка, докато се раздребни. След това прибавяме оризът, солта и черният пипер. Сипваме малко гореща вода, която да се поеме от ориза.

Изчакваме сместа да поизстине и с лъжица се взема от нея и се оформят сармички. Редят се в тава, долива се гореща вода до половината и се пече 45-50 минути.

Сервират се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#164955
Потребител#164955
Лападът е вкусен и полезен зеленчук, гони пролетната умора.
27.04.2016 19:14
Потребител#163909
Потребител#163909
Трябва да се ядат ястия с листни зеленчуци, полезно е и здравословно.
27.04.2016 11:23
Потребител#164551
Потребител#164551
MMMM SUPER İDVAMM :)
27.04.2016 10:02
Христо Христов
Христо Христов
Все вкусотии има тук
15.04.2016 21:09
Потребител#167230
Потребител#167230
vkusno e
06.04.2016 14:07
1