Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява и накълцва на малки парченца. Лукът и морковът се нарязват на дребно. В сгорещено олио се запържват лукът, морковът, оризът.
След това се добавя и пилешкото месо. Разбърква се и се залива с чаена чаша и половина разтворен зеленчуков бульон. Прибавят се подправките на вкус.
След като водата изври плънката се сваля от котлона и се завиват стегнати лозови сармички.
Нареждат се плътно в тенджера и се заливат с вода. Притискат се с чиния отгоре и се варят на тих огън.
Може също да се наредят плътно в тавичка, заливат се с вода и се изпичат в умерено загрята фурна. Отгоре отново е необходимо да се притиснат с чиния.
Неиобходимото време за печене/варене е приблизително 1 час. При сервиране се гарнират с кисело мляко, което по желание може да се подправи с малко чесън и пресен копър.