Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с пилешко месо

Лозови сарми с пилешко месо

Лозови сарми с пилешко месо
Снимка: Потребител#176687
1 / 2
25/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Щом ще завиваме лозовите сармички с пилешко месо, няма начин да ни домързи"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - зеленчуков
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • лозови листа
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява и накълцва на малки парченца. Лукът и морковът се нарязват на дребно. В сгорещено олио се запържват лукът, морковът, оризът.

След това се добавя и пилешкото месо. Разбърква се и се залива с чаена чаша и половина разтворен зеленчуков бульон. Прибавят се подправките на вкус.

След като водата изври плънката се сваля от котлона и се завиват стегнати лозови сармички.

Нареждат се плътно в тенджера и се заливат с вода. Притискат се с чиния отгоре и се варят на тих огън.

Може също да се наредят плътно в тавичка, заливат се с вода и се изпичат в умерено загрята фурна. Отгоре отново е необходимо да се притиснат с чиния.

Неиобходимото време за печене/варене е приблизително 1 час. При сервиране се гарнират с кисело мляко, което по желание може да се подправи с малко чесън и пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: