Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/11/2018
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123 820
  • Преглеждания за месеца6661
  • Преглеждания за седмицата913
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Алуминиев тиган с керамично покритие 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие 22 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Класически тиган с керамично покритие - удобен за ползване, практичен и красив. Компактен размер, ергономична дръжка.

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар