Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран с царевично брашно

Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен шаран с царевично брашно2 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка: