Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Чеснова погача

Чеснова погача

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Чеснова погача
Снимка: Добринка Петкова
6 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Точно така, с аромат на чесън - вълшебна погача за гладници"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • риган
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто по ваш избор или вземете готово от магазина. Оставете да се отпусне и го разделете на няколко части (виж снимките). Една голяма, една средна и шест по-малки топки.

В купичка смесете олиото, счукания чесън и подправките. Разточете малките топки на елипси.

Намажете ги с чесновото олио и завийте на рулца. Подредете ги срещуположни в намаслена форма (виж снимката).

Разточете голямата топка на правоъгъла кора. Намажете я с ароматното олио. Навийте на руло и го нарежете на триъгълни парчета. Подредете ги между рулцата във формата.

Разточете и средната топка на правоъгълна кора.

Намажете с ароматното олио, навийте на руло и го нарежете на малки парчета.

Подредете ги в средата на погачата като цвете. Оставете да втаса и я намажете с разбит жълтък. Печете на 200 градуса около 40 минути.

Чесновата погача е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: