Начин на приготвяне
Погача с локум за вашия специален повод.
В купа се сипва прясното мляко и се затоплят в микровълновата.
Маята се разтваря заедно със захарта и брашното и се оставят за 20 минути, да шупне сместа.
В купата на миксера се разбиват яйцата с киселото мляко, олиото, оцета, фанта портокала, кондензираното мляко и активираната смес с маята. Добавя се предварително пресятото брашно. Омесва се меко тесто, към което се добавя мекото масло. Тестото се изсипва на плота и се доомесва, докато се получи гладко и нелепнещо на допир... Това отнема около 15 минути от момента на събирането на тестото.
Намазва се с олио и се оставя в купата, покрита с фолио, докато удвои обема си.
В тава с диаметър 34 см, покрита с хартия за печене се оформя по желание погачата - в модулите слагах локум.
Готовата оформена погача с локум се намазва с разбитите жълтъци и прясното мляко. Поръсва се с микс от семена.
Фурната се включва предварително на 50 г на горен и долен реотан. В момента на слагане на сладката погача във фурната, градусите се увеличават на 160 и се пуска само долния реотан. След като погачата стигне ръба на тавата, се включва и горния реотан.
Пече се до сух шиш.
Важно! ! Готовата погача е 3.500 кг, от това количество тесто остава тесто, от което можете да си приготвите кифлички с локум.
Коментари