Начин на приготвяне
Замесете тесто по ваш избор или вземете готово от магазина. Оставете да се отпусне и го разделете на няколко части (виж снимките). Една голяма, една средна и шест по-малки топки.
В купичка смесете олиото, счукания чесън и подправките. Разточете малките топки на елипси.
Намажете ги с чесновото олио и завийте на рулца. Подредете ги срещуположни в намаслена форма (виж снимката).
Разточете голямата топка на правоъгъла кора. Намажете я с ароматното олио. Навийте на руло и го нарежете на триъгълни парчета. Подредете ги между рулцата във формата.
Разточете и средната топка на правоъгълна кора.
Намажете с ароматното олио, навийте на руло и го нарежете на малки парчета.
Подредете ги в средата на погачата като цвете. Оставете да втаса и я намажете с разбит жълтък. Печете на 200 градуса около 40 минути.
Чесновата погача е готова.