Обърнат пай с кайма

Обърнат пай с кайма
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"верни на правилото, че човек се храни не само с устата, но и с очите, ви представяме този обърнат пай, който наистина ще ви засити"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • яйца - 3 бр. варени
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава малка
  • галета
  • хляб - 1 филия сух
  • олио - за намазване
  • лютеница - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Добавете го към каймата, чукнете яйцето, овкусете с черен пипер, прибавете и филията хляб, предварително накисната във вода и изцедена.

Омесете всичко до еднородност. Разпределете каймата на три топки.

Намажете стените на малки гювечета с олио, поръсете с галета. Разпределете каймата в гювечето, като оформите на купичка.

Във всяко гювече сложете по едно нарязано яйце на колелца и парченца краставичка.

Отгоре сложете по лъжица лютеница. Похлупете с капачетата и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

Готовите солени пайове обърнете още топли с помощта на чинийка и поръсете с настърган кашкавал.

Обърнатият пай с кайма е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: