Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Добавете го към каймата, чукнете яйцето, овкусете с черен пипер, прибавете и филията хляб, предварително накисната във вода и изцедена.
Омесете всичко до еднородност. Разпределете каймата на три топки.
Намажете стените на малки гювечета с олио, поръсете с галета. Разпределете каймата в гювечето, като оформите на купичка.
Във всяко гювече сложете по едно нарязано яйце на колелца и парченца краставичка.
Отгоре сложете по лъжица лютеница. Похлупете с капачетата и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.
Готовите солени пайове обърнете още топли с помощта на чинийка и поръсете с настърган кашкавал.
Обърнатият пай с кайма е много вкусен.