Кюфтета по Чирпански с патладжан

28/09/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач107389252
"Една типично българска гозба с вкусна добавка от патладжан "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кромида, моркова, чушката, патладжана на кубчета. Патладжана го потапяме за 10 минути във вода със сол.

Запържваме в олио кромида и моркова. Прибавяме червения пипер. След това добавяме чушката, патладжана, картофа на кубчета и доливаме вода. Оставяме да по къкри за 15 минути.

Омесваме каймата, като за кюфтета. Изпържваме кюфтенцата в сгорещено олио.

След като почти се е сварил картофа, прибавяме настъргания домат, кюфтенцата, дафиновия лист, щипка черен пипер и сол на вкус.

Оставяме да покъкри за още около 5 минути и поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар