Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с карамел и шоколад

Кекс с карамел и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кекс с карамел и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"С шоколадова глазура и карамелен топинг дори обикновеният кекс ще се превърне в истинско произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • за заливка
  • шоколад - 50 г
  • масло - 20 г
  • карамелен топинг - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, водата и брашното с бакпулвера.

Намаслете и набрашнете форма за кекс. Изсипете 1/3 от сместа. Отгоре поръсете обилно с какао.

Изсипете втората част от сместа и пак поръсете с какао.

Покрийте с останалото количество от сместа.

Печете кекса на 180 градуса за около 40 минути. Оставете леко да се охлади и го извадете в подходяща чиния.

Залейте го първо с карамеления топинг, а след това и с шоколадовата глазура (разтопете шоколада и маслото, заедно със сметаната, бъркайте докато се образува гладка смес. Охлажда се).

Кексът с карамел и шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: