Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бял боб с печени чушки

Бял боб с печени чушки

01/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусен бял боб с печени чушки за обяд - опитайте!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял бял
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр. глава стар
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 5 - 6 бр. печени червени
  • подправка за боб - 1 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва от вечерта в тенджера със студена вода. На сутринта се отцежда и залива с изворна вода.

Нарязва се глава лук и се слага на котлона да се вари.

След 30 минути сипваме олиото, добавя се настърган домат, червен пипер, нарязани ситно отцедени печени червени чушки от консерва. Варим на тих огън до готовност на боба.

Накрая се прибавя сол на вкус, риган и подправката за бял боб.

Сервираме гозбата с кисели краставички или салата от домати !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: