Лапад с бял боб

Лапад с бял боб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
26/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лапад и бял боб - една наистина вкусна комбинация, която на всички вкъщи се услади"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • олио - 5 с.л.
  • лапад - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • риган - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода за 3 часа. Вари се за 50 минути заедно с нарязан на парчета морков и се отцежда добре.

Загрява се олиото и запържваме ситно нарязан лук, добавя се измитият нарязан лапад.

Когато се изпари водата слагаме червения пипер, разбърква се и прибавяме сварения и отцеден бял боб.

Разбърква се добре, наливаме топла вода да покрие продуктите, подправя се с нарязан пресен джоджен, сол, риган. Вари се на тих огън до готовност - около 20-30 минути. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще пробвам.
09.04.2022 11:12
Потребител#178366
Потребител#178366
Наистина става много вкусно ястие! Благодаря за рецептата!!! :)
09.05.2017 01:44