Начин на приготвяне
Почистваме си част от сурова тиква. Настъргваме си тиквата. Почистваме орехи. Смиламе си орехите в машинка за мелене на ядки. В дълбока купа с помощта на миксер разбиваме яйцата, докато си увеличат обема и сместа стане пухкава.
Добавям после захарта и пак разбивам продължително. Добавям олиото и продължавам да разбивам с миксера. Пресявам брашното в друга купа и добавям бакпулвера и разбърквам, да се премесят добре. Постепенно прибавям брашното в купата с яйчената смес и без миксера разбърквам постепенно.
Най-накрая слагам и настърганата тиква и смлените орехи. Добавям 2-3 ч.л канела. Канелата дава хубав аромат на сладкиша.
Намазвам си кръгла форма за торта с подвижно дъно с олио и я набрашнявам. Изсипвам сместа във формата и я заглаждам добре с помощта на лъжица, за да може при печенето сладкишът да остана гладък.
Печем на 180 градуса в загрята фурна. Проверяваме си с клечка за зъби дали се е изпекъл. След като се изпече, го вадим и оставяме де се охлади леко и го режем на ромбове. Поръсваме с пудра захар с помощта на цедка. Хапваме с кафе.
Да ви е сладко! Става много мек, вкусен и ароматен тиквен сладкиш.
Коментари