Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагам водата. Нарязвам си ½ домашно пиленце и го измивам добре. Слагам го във водата и го варя. След като се свари пилето, го използваме за готвене на друго ястие. Вадим пилето и прецеждаме бульона. Пилето е домашно и мазно. При приготвянето на супата не слагаме още олио.
Изсипваме бульона в нова тенджера. Посоляваме на вкус, слагаме черен пипер на вкус. Измиваме всички зеленчуци и ги почистваме. Моркова го настъргваме. Пипера го нарязваме на ситно, лука - на ситно, магданоза - също на ситно. Целината я нарязваме на много дребно. Картофите ги нарязваме на малки кубченца. Обелваме домата и го настъргваме на ренде.
Слагаме всички зеленчуци без картофите и доматите и оставяме супата да ври на тих огън. Добавяме картофите и доматите. Към края на варенето слагаме фидето. В отделна купичка разбиваме яйцето с вилица и добавяме киселото мляко.
Разбъркваме добре сместа. Отделяме 2-3 черпака от бульон, след като поизстине супата и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце и разбъркваме. Връщаме супата на котлона на бавен огън и добавяме бавно застройката и бъркаме. С бульон от варено домашно пиле супата става вкусна и ароматна.
Да ви е сладко!
Коментари