Начин на приготвяне
Пиперките ги почистваме и им махаме семките. Измиваме ги добре и ги отделяме настрана. Почистваме си ориза и го измиваме добере с вода. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.
Белим кората на доматите и ги нарязваме на много ситно. Използваме за пиперките смес кайма от телешко и свинско мляно месо. В дълбок тиган изсипваме половината от олиото и го сгорещяваме.
Слагаме лука и го задушаваме, после слагаме и ориза и позапържваме докато стане стъклен. Към него слагаме червения пипер и нарязани на ситно два от доматите. Разбъркваме всичко добре. Прибавяме и гореща вода към 1 ч.ч. Каймата си я намачкваме. Като поеме оризът от водата, слагаме и каймата и бъркаме.
Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме на ситно магданоза, слагаме и него вътре. Разбъркваме. Като стане готова сместа я дърпаме. Със сместа пълним пиперите. Редим пълните чушки и ги поливаме с останалата част от нарязаните на ситно домати.
Поливаме отгоре с 1 ч.ч вода и остатъка от олиото. Печем на 200 градуса в загрята фурна. След като станат готови и се запекат сервираме в чиния. Да ви е сладко!