Бобена салата със скумрия

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
09/12/2011
"Уникална салата, която е вкусна както топла, така и студена. А колко вино може да изпиете с нея ..."
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 256
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода, за да набъбне и на следващия ден го сварете до готовност заедно с малко сол и 1 с.л. зехтин.

Пушената скумрия накиснете във вода за няколко часа, след което отделете кожицата и костите. Накъсайте филето на парченца.

Накълцаните лук и чесън запържете до карамелизация в малко сгорещено олио.

Смесете ги в голяма купа боба и скумрията, овкусете със сол и черен пипер и полейте обилно с лимонов сок, зехтин и оцет.

Поднесете салата в купички с украса от стръкчета магданоз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар