Питка с маслинова паста

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120435
04/10/2016
"Питка с аромат на лято, излязла изпод сръчните ръце на скулптор "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг и 200 г за доомесване
  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 400 г
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • семена - за поръсване
  • маслинова паста - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете в средата кладенче. Разтворете маята в затопленото мляко и сложете захарта и малко брашно. Оставете да шупне.

В кладенчето сложете сол, оцет и яйцата. Замесете тестото като сипвате и от маята до получаване на топка гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса за 1час.

Разделете втасалото тесто на три части, всяка разточете на кора с размера на тавата, в която ще печете. Намажете тавата с малко олио, сложете едната кора, намажете с половината от маслиновата паста и покрийте с втората.

Намажете отново с останалата паста и покрийте с третата, като леко я придърпате от всички страни, така че да захлупи двете кори отдолу.

Разрежете на няколко места, така че да се покаже част от пастата и намажете с разбит жълтък. Оставете да втаса за половин час и сложете във фурната на 170 градуса за 40-50 минути. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Биляна Владова
Страхотно изглежда Сия, много обичам маслинови хлябове и мисля за изпробвам тази идея
0
0
Ваня Георгиева
Вкусно изглежда тази питка, не съм правила до сега с маслинова паста, ще опитам за да разбера вкуса и.
0
0