Мус от манго

04/10/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7135971
"А за десерт - нежен мус от манго "
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 774
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • манго - 1 бр. ( добре узряло)
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 6 с.л.
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мангото се обелва и нарязва на парченца. Заедно със заквасената сметана и захарта се пасира в блендер до хомогенна маса. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още захар.

Сладкарската сметана се разбива и към нея постепенно започва да се добавя пасираната смес, като се разбърква със шпатула само в една посока, за да стане гладка и без бучки.

Желатинът се накисва със 100 мл вода, докато набъбне. След това се загрява на водна баня до втечняване и да няма зрънца в него. Оставя се леко да се охлади и се добавя към сместа с непрекъснато разбъркване. Разсипва се в чаши или купички и се оставя в хладилника за 3- 4 часа, докато се втвърди.

Може да се гарнира с нарязано или смляно на пюре манго.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар