Начин на приготвяне
Мангото се обелва и нарязва на парченца. Заедно със заквасената сметана и захарта се пасира в блендер до хомогенна маса. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още захар.
Сладкарската сметана се разбива и към нея постепенно започва да се добавя пасираната смес, като се разбърква със шпатула само в една посока, за да стане гладка и без бучки.
Желатинът се накисва със 100 мл вода, докато набъбне. След това се загрява на водна баня до втечняване и да няма зрънца в него. Оставя се леко да се охлади и се добавя към сместа с непрекъснато разбъркване. Разсипва се в чаши или купички и се оставя в хладилника за 3- 4 часа, докато се втвърди.
Може да се гарнира с нарязано или смляно на пюре манго.