Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле изпечено с ябълки, джинджифил и розмарин

Пиле изпечено с ябълки, джинджифил и розмарин

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Пиле изпечено с ябълки, джинджифил и розмарин
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
04/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Най-ароматното и вкусно пиле, което остави гостите ни без думи и пълни до пръсване стомаси"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. охладено (1.2 - 1.5 кг)
  • ябълки - 5 бр. средно големи
  • джинджифил - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • розмарин - 2 клонки
  • масло - 4 с.л. растително
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от 2 с.л. масло, горчицата, оцета, соевия сос, червения пипер, чесъна - смачкан и нарязан на ситно, черния пипер и солта.

С тази смес се намазва изчистеното и добре измито пиле отвътре и отвън. Престоява на хладно 2 – 3 часа. В стъклен или керамичен съд се поставя пилето.

Около него се нареждат ябълките-нарязани на едри парчета, джинджифилът - обелен и нарязан на тънки филийки и морковите нарязани на четири.

Полива се с 2 с.л. масло и се захлупва с капак или се завива с алуминиево фолио. Пече се 3 1/2 часа във фурна на 140 градуса след това още 20 мин. на 190 градуса (без капак или фолио).

Сервира се с пресни зеленчуци, хрупкава багета и сухо трапезно вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: