Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Крехко пиле с розмарин и кашкавал

Крехко пиле с розмарин и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Крехко пиле с розмарин и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 2
18/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Предизвикателно сочно и неустоимо вкусно - сбъднатата мечта на лакомника"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • масло - малко за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди, подсушете и разделете на 4 (2х2) части. Намажете ги с предварително смесените сол, черен пипер и розмарин.

Намажете тавичка с малко масло и наредете в нея парчетата, направете им прорези с нож на около сантиметър разстояние.

В прорезите поставете парче кашкавал и резен домат, като ги редувате.

Налейте виното, завийте тавичката с фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете така около 30 минути, след което премахнете фолиото и запичате до желания от вас загар.

Сервирайте с картофено пюре, картофена салата или прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: