Начин на приготвяне
Приготвя се смес от 2 с.л. масло, горчицата, оцета, соевия сос, червения пипер, чесъна - смачкан и нарязан на ситно, черния пипер и солта.
С тази смес се намазва изчистеното и добре измито пиле отвътре и отвън. Престоява на хладно 2 – 3 часа. В стъклен или керамичен съд се поставя пилето.
Около него се нареждат ябълките-нарязани на едри парчета, джинджифилът - обелен и нарязан на тънки филийки и морковите нарязани на четири.
Полива се с 2 с.л. масло и се захлупва с капак или се завива с алуминиево фолио. Пече се 3 1/2 часа във фурна на 140 градуса след това още 20 мин. на 190 градуса (без капак или фолио).
Сервира се с пресни зеленчуци, хрупкава багета и сухо трапезно вино.