Начин на приготвяне
Рибата се измива и ако не е почистена, се почиства. Нарязва се на едри парчета. След това се посолява, поръсва се с черен пипер и риган и така се оставя за 15 минути.
В тиган рибата, оваляна в брашно, се пържи от двете страни леко, колкото да се запечата в брашното. Оставя се настрана.
В тигана се запържват също леко нарязаните лук и морков.
Доматеното пюре се размива в топла вода - около 2 ч.ч./200 мл чашата/. Излива се при морковите, добавя се 1 ч.л. захар, посолява се, добавя се и универсалната подправка, черният пипер, ригана, дафиновият лист и малко нарязан магданоз.
Така приготвен сосът след 2-3 минути се излива в тава.
Мерлузата се подрежда отгоре и ястието се запича за около 20-25 минути.
Украсява се с още магданоз и печената риба се поднася.
Христовата Риба на Фурна е готова.
Коментари