Супа с кайма и ориз

05/10/2016
"Топла супичка с кюфтенца, която е чудесна за обяд!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 329
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в олиото за 3-4 минути.

Каймата се смесва с две супени лъжици ориз и се оформя на малки кюфтенца. Останалият ориз се запържва при лука за минута. Сипва се 1 литър и половина вода и се оставя да заври.

Пущаме кюфтенцата с ориз едно по едно, добавя се настърган домат и се овкусява на вкус.

След като поври, начупваме и добавяме фидето. Вари се още 10 минути и сваляме от котлона. Киселото мляко се разбърква с жълтъка и се прибавя няколко лъжици от супата, като се разбърква.

Връщаме в тенджерата и като разбъркаме, супата е готова. Може да се сервира с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар