Начин на приготвяне
Каймата от свинско месо смесваме с почистен и настърган лук, а който предпочита може вместо да настъргва, да нареже лука на ситно, олио 3-4 с.л. и вода. Слагаме да се задушават на котлона в тенджера. Когато каймата си промени цвета и стане на трохи, прибавяме замразения лапад и задушаваме, докато продуктите останат на мазнина.
Ръсваме червен пипер, черен пипер, сол, къри и джоджен на вкус. Прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 3 ч.ч. топла вода. Варим до готовност на ориза и другите продукти. В подходяща тавичка изсипваме сместа.
Поливаме с разбити яйце и кисело мляко. Прибавяме и 1/2 к.л. бакпулвер, сол на вкус и брашно. Запичаме ястието във фурна с горно нагряване, докато се получи златиста коричка. Поднасяме ястието с чесън.