Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Кремсупа от коприва и карфиол

Кремсупа от коприва и карфиол

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Кремсупа от коприва и карфиол
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Това е любимата ни порция нежна, кремообразна и витаминозна бомба!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • коприва - 300 г
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се изцежда и почиства от коренчета и стебълца. Лукът и морковите се режат на средно големи кубчета, а карфиоът на розички.

Всички те, с изключение на копривата, се слагат в тенджера, в която се сипва около литър вода. Варят се 15 минути (около 5 минути преди да махнете тенджерата от огъня, се прибавя и копривата), след което зеленчуковият бульон се отцежда в купа, а зеленчуците се пасират.

Трябва да получите нежен, гладък зеленчуков крем. След като сте пасирали добре, върнете от бульона толкова, колкото гъста искате да бъде вашата супа.

Сложете сол и черен пипер и върнете на котлона за още 2-3 минути. Вкусна е, когато е поднесена с крутони, пармезан, мляко, синьо сирене. Изборът е ваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Богата на полезни вещества супа, не ми харесва това че цвета отблъсква. Бих го смекчила малко с течна сметана, тя ще даде малко "живот" на супата и ще омекоти тоя хлорофилен цвят
05.10.2016 10:52
1
1
Покажи всички подкоментари