Начин на приготвяне
Една глава лук се обелва и нарязва на не много ситно и се посолява.
В тенджера се наливат около 2 с.л. олио и се слага на котлона да загрее. В него се запържва леко лук.
През това време морковите и картофите се обелват и нарязват на кубчета, а розичките от броколи и карфиол се измиват и разполовяват на по 2- 3 парчета.
Когато лукът омекне, към него се добавят другите зеленчуци без домата. Всичко се залива с около 1 л вода и се оставя да ври, докато се сварят хубаво всички зеленчуци.
Малко преди да са готови, към кремсупата се слага фиде (може да се използва и ориз).
Щом и то поври, един голям или два малки домата се измиват и нарязват на едро в супата.
Всичко ври до готовност на зелениите.
През това време 10-15 стръка пресен магданоз се нарязват на ситно и се добавят в тенджерата с карфиолената супа.
Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.
Пасира се до пълна гладкост. Подправя се с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се кремсупа с карфиол и картофи с натрошено сирене.
Бон Апети :)
Вижте още как се бланшира карфиол, както и защо да хапвате повече карфиол.