Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа с карфиол и картофи

Кремсупа с карфиол и картофи

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Кремсупа с карфиол и картофи
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Сервира се кремсупа с карфиол и картофи с натрошено сирене. Бон Апети"

Необходими Продукти

  • карфиол - 15 розички
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • броколи - 4 розички
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • олио
  • лимонов сок
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една глава лук се обелва и нарязва на не много ситно и се посолява.

В тенджера се наливат около 2 с.л. олио и се слага на котлона да загрее. В него се запържва леко лук.

През това време морковите и картофите се обелват и нарязват на кубчета, а розичките от броколи и карфиол се измиват и разполовяват на по 2- 3 парчета.

Когато лукът омекне, към него се добавят другите зеленчуци без домата. Всичко се залива с около 1 л вода и се оставя да ври, докато се сварят хубаво всички зеленчуци.

Малко преди да са готови, към кремсупата се слага фиде (може да се използва и ориз).

Щом и то поври, един голям или два малки домата се измиват и нарязват на едро в супата.

Всичко ври до готовност на зелениите.

През това време 10-15 стръка пресен магданоз се нарязват на ситно и се добавят в тенджерата с карфиолената супа.

Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.

Пасира се до пълна гладкост. Подправя се с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се кремсупа с карфиол и картофи с натрошено сирене.

Бон Апети :)

Вижте още как се бланшира карфиол, както и защо да хапвате повече карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: