Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Кремсупа с карфиол и праз

Кремсупа с карфиол и праз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кремсупа с карфиол и праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"И като говорим за класика - опитахте ли любимата ни кремсупа от карфиол и праз"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г.
  • картофи - 2 бр. малки (150 г.)
  • праз - 125 г само бялата част
  • масло - 75 г
  • прясно мляко - 1 л
  • готварска сметана - 100 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • магданоз - ситно скълцан, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте бялата част на стръковете праз и ги запържете до омекване в маслото с щипка сол - около 7 минути на тих огън.

Добавете измития и накъсан на малки розички карфиол, прибавете и картофите, обелени и нарязани на парченца.

Залейте с млякото и още две щипки сол и сварете на тих до умерен огън за 30 минути.

Оставете няколко минути супата да се охлади и пасирайте на максимална скорост до получаване на гладък крем.

Налейте сметаната, овкусете със индийско орехче, бял пипер и още сол, ако е нужно, и пасирайте още веднъж за кратко до химогенизиране и още по- фина консистенция.

Сервирайте супата топла или охладена поръсена със ситно накълцан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: