Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с ориз и дюли върху канапе от кисело зеле

Пиле с ориз и дюли върху канапе от кисело зеле

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пиле с ориз и дюли върху канапе от кисело зеле
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"От Златната книга с вкусни български рецепти избрахме този шедьовър специално за вас"

Необходими Продукти

  • домашно пиле - 1.5 кг
  • дюля - 50 г
  • дреболии от пилето - черен дроб и воденичка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • кисела зелка - 1/2
  • свински гърди - 500 г
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • краве масло - 50 г
  • червено вино - 100 мл
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме олио и когато се сгорещи, добавяме лука и моркова. След като омекнат, добавяме дреболийте, нарязани на ситно. Като са готови, слагаме ориза.

След като оризът стане прозрачен, слагаме дюлята, наливаме вода около 2 ч.ч. и оставяме да къкри на слаб огън, докато течността се изпари и оризът поомекне.

Пилето го омазваме с олио и подправка за пиле и червен пипер и го оставяме да поеме подправките. След като се поохлади, пълним пилето с плънката. Зашиваме и слагаме в глинен гювеч, в който сме нарязали половината кисело зеле.

Отстрани нареждаме овкусените свински гърди, картофите, нарязани на кръгчета, и морковите също. Наливаме виното и слагаме маслото на парчета, затваряме капака на глинения съд и слагаме в студена фурна, за да не спукаме съда.

Печем около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: