Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на едро картофите. Сложете ги във вода с малко сол и ги сварете до полуготовност. Прецедете в гевгир и сложете в намазана с малко зехтин тава. Посолете ги и сложете черен пипер.
Пуснете фурната и сложете картофките да се пекат на 190 градуса за 30 мин. Направете дресинг в купичка от оцета, зехтина, и бодличките розмарин, разбъркайте.
Скилидките чесън смачкайте с помощта на ножа, но не ги белете.
Извадете тавата с картофите от фурната и с решетъчна лъжица натиснете леко картофките, колкото да се разпукат и сплескат.
Сложете произволно чесъна между картофките и разпределете дресинга отгоре, така че да се овкусят всички картофки.
Върнете тавата отново във фурната и печете картофите още 15-20 мин, като намалите малко температурата до златист цвят.
При сервиране отстранете обелките на чесъна.
Розмариновите картофки на Джейми Оливър са готови.
Коментари