Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен спанак с ориз

Постен спанак с ориз

Постен спанак с ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Вкусно вегетарианско ястие за обяд - за стройна фигура и много настроение"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се почиства спанакът и се измива. Нарязва се на дребно заедно с обелената глава лук.

Загрява се олиото и задушаваме за кратко около 4-5 минути. Добавя се измит и отцеден ориз, запържва се за 2-3 минути.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се и сипваме 4 ч.ч. вода. Овкусява се със сол на вкус и се добавя ситно нарязан джоджен.

Оставя се на тих огън да се вари до готовност на ориза. По желание спанакът с ориз може да се сервира с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Вили , здравей!
Разрешавам си да кача още една снимка към тази тъй вкусна и лесна рецепта, разликата е само в това, че аз добавям моркови. Нищо повече. Благодаря!
11.03.2017 00:56
2