Ориз с праз лук и маслини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Ориз с праз лук и маслини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
07/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Представяме ви едно от най-любимите ни постни ястия Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • праз лук - 2 стръка
  • лук - 1 глава кромид
  • маслини - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 4 ч.ч. зеленчуков
  • джоджен
  • мащерка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете двата вида лук и ги нарежете на дребно.

Измийте ориза в цедка под течаща студена вода и отцедете.

Сложете тиган на котлона, сипете в него зехтина и запържете лука до омекване.

Добавете ориза, разбъркайте и пържете, докато стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, малко джоджен и мащерка.

Махнете от котлона и сложете сместа в тавата, добавете маслините, като ги разпределите върху ориза, и сипете зеленчуковия бульон.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и гответе 25 мин или до поемане на течността и готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Една любима рецепта в нашия дом!
07.01.2019 11:49
1