Начин на приготвяне
Замесваме меко и нелепнещо тесто. В купа разбиваме яйцата, добавяме топлото прясно мляко с разтворената в него мая, захарта и олиото, като брашното, смесено със солта, прибавяме по малко и когато тестото спре да лепне по пръстите, тестото е готово. Оставяме го да втаса на топло за около 30 минути.
Втасалото тесто размесваме и разделяме на две части, като едната да е малко по-голяма от другата.
Разточваме по-голямата част на лист, по-голям от диаметъра на тавата, която сме избрали .Разпределяме предварително смесената плънка според диаметъра на тавата. Разточваме и по-малката част от тестото на лист, не по-голям от диаметъра на тавата.
Диаметърът на тавата определяме в зависимост от нашите предпочитания. Ако искаме по-тънка питка, тавата трябва да е с по-голям диаметър. Ако искаме по-дебела питка, избираме тава с по-малък диаметър. Аз избрах втория вариант и тавата ми бе 30 см в диаметър.
Краищата на долния лист се подгъват и защипват отгоре над втория. Намазнете с олио тава и обърнете в нея оформената питка.
Разрязваме на 12 триъгълника, намазваме с предварително разбитото яйце с мляко и поръсваме със семена. Оставяме да втаса на топло за около 30 минути. Печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса.